blog d'ÀLIGUES A 4t

blog d'ÀLIGUES A 4t

dimarts, 5 de maig del 2015

ELS TRES DIAMANTS (Mar Rubio) 1r premi dels Jocs Florals de 4t B



ELS TRES DIAMANTS

Fa molt de temps, en un racó llunyà del món, hi havia una nena que es deia Joana. La Joana vivia en un orfenat. Ella allà no hi era gaire feliç, l’únic que li agradava era llegir. També tenia a la Marina una amiga seva. La Joana s’havia llegit tots els llibres de l’orfenat i dos anys després va acabar de llegir tots els llibres de la biblioteca. Ella s’avorria molt perquè no tenia més remei que llegir-se els mateixos llibres, dia rere dia i això no li agradava perquè ja sabia el final de les històries.
Un dia la Joana es va despertar molt contenta perquè era el seu aniversari. Quan va ser el moment d’obrir els regals és va emocionar molt, i quan va veure que hi havia un llibre... encara molt més!
Per la nit quan va anar a dormir, va aprofitar per llegir el llibre amb la Marina i es va adonar que no tenia títol. Va començar a llegir-lo i de sobte la Joana i la Marina van aparèixer en un bosc. Davant seu hi havien moltes plantes. Al principi hi havia un arbre amb una placa que deia: “Laberint dels diamants”. Elles van decidir entrar, i de cop i volta totes les plantes van créixer i es van fer tant altes com les parets. La Joana va continuar llegint el conte i posava: Per trobar el primer diamant haureu d’anar al llac més proper , submergir-vos a l’aigua i dins d’una petxina trobareu el diamant de l’aigua.  Van tenir molta sort i ho van fer sense dificultat. Van tornar a llegir i per trobar el diamant del foc. Havien de trobar també la flor de foc. La Marina i la Joana seguien buscant fins que al costat d’una font hi havia la flor.
Per últim havien de trobar el gran arbre dels fruits d’or i les branques de plata. Van estar tot el dia buscant i no el trobaven. Van fullejar el llibre i van trobar una pista que deia: A vegades les coses s’han de deixar....
La Marina va treure la flauta dolça de la butxaca, va bufar i l’arbre va aparèixer davant. Les dues nenes van entrar i van tornar a l’orfenat, van tornar al llit a dormir i tot va acabar bé.
I recordeu que el millor regal sempre és el llibre i que pot estar ple d’aventures. Conte contat, aquest conte ja s’ha acabat.
SENSE PSEUDÒNIM (Mar Rubio)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada