blog d'ÀLIGUES A 4t

blog d'ÀLIGUES A 4t

dimarts, 5 de maig del 2015

EL PLANETA DE VIDRE (Ainhoa Herrera) 2n premi dels Jocs Florals de 4t A



El planeta de vidre

Hi havia una vegada un planeta on tot era de vidre, inclòs els homes i les dones, els arbres, els insectes, tots els animals....
Sempre hi havia un arc de Sant Martí per fer llum. La platja tenia boletes de vidre. En els camps els arbres brillaven més que un diamant, les fulles dels pins eren agulles de vidre. Els rius eren miralls preciosos i els ulls dels gats eren tan brillants que se’ls veia des d’un gratacels.
Hi havia una flor que es deia Blanca. Aquesta flor era l’única cosa que no era de vidre i per això tothom la volia agafar. Podia concedir-te 10 desitjos, si et bevies el suc que tenia.
La flor Blanca es trobava a la muntanya més alta del món. La muntanya s’anomenava Pilupí.
Tothom volia la flor Blanca i es barallaven. Els homes i les dones  pujaven la muntanya per aconseguir-la.
Una nena molt maca que vivia molt a prop s’ho mirava des de la finestra de casa seva i veia com la gent es barallava.
Ella va decidir que volia agafar la flor per demanar-li que no existís més i així la gent no es barallaria. Va anar a la seva habitació, va agafar una motxilla i hi va ficar tot el necessari per anar cap a la muntanya Pilupí. Quan estava a la meitat del camí, va acampar i es va adormir. L’endemà, quan ja estava quasi arribant, es va trobar un amic i van pujar plegats. Per fi van arribar a dalt. El nen va trobar la flor, van beure el suc plegats. La nena tenia la flor a la mà i quan va demanar el desig la flor va desaparèixer. El seu desig es va complir:
“EL MÓN ÉS MILLOR SENSE BARALLES”
Les baralles van desaparèixer, però la flor no. Es va convertir en una flor de vidre.
I conte contat, aquest conte s’ha acabat.   


 ROSA (Ainhoa Herrera)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada